KARABÜK / SAFRANBOLU - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

May

Eğitim Kenti Karabük Projesi Kapsamında Sanatsal ve Sportif Faaliyetlerde Okul Bahçesini Güzelleştirme Çalışmaları için Gökhan Hocamıza ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz..

May

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile bilinen Nevşehir Kapadokya'ya 3-4 Mayıs Tarihlerinde Okul Gezisi Düzenlenmiştir. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en güzel yerlerinden biri olan, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya'ya olan gezimizde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 10. ve 11. Sınıf Öğrencilerine yönelik Anıtkabir, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, MTA Enerji Parkı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi gezisi planlanmıştır.

Geziye katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Ankara Kültür Gezimizi 24 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdik.

Sosyal, kültürel ve eğitimsel alanlarda öğrencilerimiz için faydalı olan bu gezimizde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Aynı zamanda 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarız.

Nis

Okulumuz öğrencilerine yönelik,  konferans salonumuzda Uzman Diyetisyen Buse Eren tarafından  “Obezite” konulu seminer düzenlenmiştir.  Diyetisyen Buse Hanım'a verdiği bilgiler ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz..

Nis

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz..

Mrt

Türk edebiyatında İslam kültürünün en yüksek özelliklerini taşıyan ilk eser olarak adlandırılan Kutadgu Bilig; kelime anlamıyla Kutlu olma bilgisi demektir. Birçok açıdan Türk edebiyatı için önceliğin yer aldığı Kutadgu Bilig; İslam kültürü etkisinde yazılmış olan ilk eser olarak ortaya çıkmıştır.

Çanakkale Geçilmez!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Tüm Kahraman Şehitlerimizi Saygı, Minnet ve Rahmetle anıyoruz..

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okulumuzda etkinlikler düzenlendi. Okul yayın ekranımızda ve sınıflarımızda günün anlam ve önemini anlatan videolar yayınlandı.

İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününde Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Ve Silah Arkadaşlarını, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Kahraman Şehitlerimizi Ve Gazilerimizi Saygı, Rahmet Ve Minnetle Anıyoruz.

Mrt

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak "Yabancı Dil Karabük'e Yabancı Değil" Projesi kapsamında sınıflarda "Gulliver's Travels" adlı çizgi film ingilizce olarak izletildi. Öğrencilerin, keyifle vakit geçirdikleri ve aynı zamanda eğitici bir süreç olduğu gözlemlendi.

Mrt

10. Sınıf Öğrencimiz Bilge , "Dijital Mezar Taşları ve Etkileşimli Anı Alanları" projesi ile lise kategorisinde festivale davet edilen 10 projeden biri olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz..

Mrt

"Okuyorum Öğreniyorum" projesi kapsamında başta 10. sınıflarımız olmak üzere okuma alışkanlığı kazanma konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Sınıflarda öğrencilere Dünya ve Türk klasiklerinin güncel yayınlarının tanıtıldığı suumlar yapılmaktadır. Şubat- Mayıs ayları arasında okunacak kitaplar belirlenmiştir.

Mrt

Genel durum değerlendirmesi ve YKS süreci hakkında bilgilendirme yapılan toplantı, okulumuz rehber öğretmeni Elmas ACAR TOPRAK tarafından yürütülmüştür.